Af en toe vraag ik mijn klanten een case te schrijven over hun ervaring bij Full Bloom. Hieronder de case van Marieke de Leeuw (alias). Omdat het een persoonlijk verhaal is wilde ze liever niet met haar eigen naam op de website. Ik ben heel trots op Marieke en haar behaalde resultaat: 16,5 kilo kwijt! Ze heeft keihard lopen knokken, heeft pieken en dalen gekend, maar is er uiteindelijk heel sterk uitgekomen. Ik weet nog heel goed toen Marieke bij mij kwam. Ze had een echte haat-liefde verhouding met eten. Het eten beheerste haar leven. Nu is zij in control. Het is niet meer zwart / wit want ze maakt bewuste keuzes (en daar hoort ook snacken bij) en voelt zich daar prettig bij. Ik ben ontzettend trots op Marieke en vind het een eer om haar verhaal te mogen delen. Lees hier haar verhaal… Dank je wel Marieke!

1. Om welke reden(en) ben je bij Full Bloom terecht gekomen?

Ik ben bij Full Bloom terecht gekomen omdat ik merkte dat ik steeds meer aankwam. Het ging enigszins onopgemerkt:  zo’n vijf kilo per jaar in de afgelopen vier jaar. Toen ik op een dag zag dat ik de 96 kilo aantikte en dus bijna op het prachtige ronde getal van 100 kilo zat, besefte ik dat ik iets moest doen. Ik besefte me vooral ook dat als ik níets zou doen,  ik met mijn huidige eetpatroon  van zo’n 3000 calorieën per dag, misschien pas zou stoppen bij een gewicht van hoeveel? 110 kilo? Of misschien 140? In ieder geval iets met drie cijfers wat me voorkwam als een uiterst onprettig vooruitzicht. Ik voelde me ongezond en onaantrekkelijk met dit gewicht en bovendien niet mezelf. Ik weeg in mijn hoofd namelijk altijd 75 kilo. Alles wat daarboven komt voelt als een soort fatsuit: dat hoort niet bij mij.

2. Welk resultaat heb je bij Full Bloom behaald? Fysiek en Mentaal

Het fysieke resultaat dat ik in het afgelopen half jaar bij Full Bloom heb behaald is minus 16,5 kilo. Iets waarvan ik tijdens de intake dacht dat ik het nooit zou kunnen halen. Na de eerste drie maanden was ik ruim 10 kilo lichter, na de drie maanden daarop nog eens 6 kilo. Ik voel me zóveel lichter en gezonder. Het is onbeschrijfelijk wat dat mentaal met me doet: ik was en ben zó trots op mezelf. Ik had Robert en Ron hier heel hard bij nodig maar ik heb het uiteindelijk –hoe cliché en dus waar ook-zelf gedaan! Dat voelt heel sterk. Naast het sterk voelen, veranderde mijn uiterlijk ook, wat me zeker in het begin nog meer zelfvertrouwen gaf: het is echt een fantastisch gevoel als je drie jaar geleden weggestopte kleding, want te klein,  achter uit je kledingkast vist en deze weer goed past! Om van alle complimentjes van vrienden en familie nog maar te zwijgen.

3. Wat is er nu anders in jouw leven door dit behaalde resultaat?

Ron heeft me laten zien dat ik sterker ben dan ik zelf dacht. Dat is echt heel waardevol en sijpelt veel verder door dan alleen dolblij zijn met een slanker lichaam. Het zorgt voor een soort overall sterker gevoel.

4. Waar ben je het meest trots op t.a.v. het traject bij Full Bloom?

Dat het is gelukt om een gewoonte te maken van een totaal ander eetpatroon op de vier dagen in de week dat ik werk. Eerder at ik overdag op mijn werk eigenlijk nauwelijks en ’s avonds veel teveel. Tegenwoordig eet ik me overdag ongans aan een kwarkontbijt, tussendoor rauwkost, een salade als lunch en daarna ook nog fruit en noten. ’s Avonds eet ik één bord avondeten: al met al veel gevarieerder dan ‘vroeger’ maar wel maar 1700 calorieën in plaats van 3000. Ik heb nog nooit zo vaak en veel gegeten, maar door het half slapende ‘vreetmonster’ in mij de hele dag te pleasen met gezonde hapjes, blijft hij ’s avonds als het ware slapen. Heel anders dan voorheen , toen hij met gillende honger wakker werd tegen etenstijd.

5. Wat is je mooiste moment als je terugkijkt op het traject bij Full Bloom?

Er waren heel wat mooie momenten in dit traject: de kleine en grotere mijlpalen. De weegmomenten waren leuk omdat het zo goed ging. Maar de mooiste periode met betrekking tot het traject was in de tijd dat mijn relatie onverwachts uitging. Ik was er helemaal kapot van, heb toen ook wel een paar keer zitten huilen tijdens een sessie. Maar dat was ok. In die tijd verloor ik voor mijn gevoel alle zekerheid in mijn leven: mijn toekomst was weggerukt en werkelijk alles zou er anders uit gaan zien. Maar….na twee weken leven op wijn en bananen (ja heus) raapte ik mezelf bij elkaar, kocht een enorme tas ‘monstervoedsel’ en nieuwe kleren en ging naar de kapper: ik pakte mijn ‘Full Bloom ding’ weer op en putte enorm veel houvast uit het traject: hier had ik wél controle over en wat voelde dat goed! De sessies bij Full Bloom en de toenemende controle die ik over mijn lichaam kreeg hielpen me enorm. Ron heeft er denk ik voor een belangrijk deel voor gezorgd dat ik alsnog een fijne zomer heb gehad.

6. Zou je Full Bloom aanbevelen bij anderen? En waarom?

Ik zou Full Bloom zeker aanbevelen. Sterker nog: twee vriendinnen hebben ook een traject gedaan bij Ron door mijn enthousiaste verhalen. En waarom? Omdat ik het iedereen gun om zich goed te voelen over zichzelf.

Ben je ook op zoek naar hulp? Of wil je gewoon eens sparren om te kijken of ik iets voor je kan betekenen? Neem gerust contact op. Ik reageer altijd binnen 2 werkdagen. Bekijk hier ook wat meer informatie over hoe ik je kan helpen met afvallen (of aankomen).