Vier je successen. Schrijf ze op!

Ken je dat? Dat je de ene taak naar de andere taak aan het afronden bent, maar dat de volgende alweer op je aan het wachten is? De projecten en taken blijven maar komen, zowel op kantoor, je eigen bedrijf of privé. Het is nooit af.

Aan het einde van de dag heb je geen voldaan gevoel want want er moet nog zo veel gedaan worden.

Dit werd mijzelf erg duidelijk. Met Full Bloom was ik het ene project na het andere aan het afronden, maar aan het einde van de dag dacht ik alleen maar aan al die andere taken die op mij zaten te wachten…

En dat gaf me stress…

Mijn vriendin zag dat en zei: ‘Waarom schrijf je de successen van je dag niet op en ga dat vieren? Anders sta je niet stil bij wat je allemaal hebt gedaan en dat geeft geen voldoening.’

Ik keek haar aan en dacht: ‘Ja natuurlijk, dit wist ik al coach wel, maar waarom doe ik het zelf niet?’

Practice what you preach ;)

Daarom schrijf ik nu elke ochtend 3 successen op van de dag ervoor. Dit kunnen kleine of grote successen zijn, dat maakt niet uit.

Ik stel mezelf de vraag:

Mijn succes van gisteren was

of

Ik ben dankbaar voor…

En volgens:

Omdat…

Doe dit voor 2 of 3 successen. Je kunt deze oefening ook aan het einde van de dag doen. Doe wat voor jou werkt. Als je al je dit bijhoudt in een apart boekje of journal, dan kun je aan het einde van de week, maand of jaar reflecteren op al je successen.

Belangrijk om je af en toe ook te belonen bij het behaalde succes!

Heb je juist moeite om je doelen te behalen? Check dan het blogartikel: in 7 stappen je doelen behalen.

Door je successen te vieren krijg je niet alleen voldoening, een positieve emotie, maar het sterkt ook je zelfvertrouwen. Bovendien helpt het ervaren van positieve emoties om negatieve emoties te doen smelten. Wil je de voldoening wat beter in je lijf voelen, dan kun je deze ademhalingsoefening doen en dan tijdens het ademhalen visualiseer je nogmaals je successen.

Voorbeeld van mijn eigen succes van gisteren:

Mijn succes van gisteren was dat ik een promotiefilm heb gemaakt en verstuurd t.b.v. mijn nieuwe coachingsruimte bij Mirror Centre.

Omdat:

Het een mooie video is geworden die ik op tijd heb verzonden. Bovendien heb ik mezelf geleerd hoe ik een video kan editten. Ik trots ben op het eindresultaat.

Wat je succes ook is, schrijf het op en vier het!

Succes!